Csalt

2016. 11. 06., v - 05:30
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök elfogták, a szentendrei nyomozók őrizetbe vették a 44 éves nőt.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Andrea 44 éves esztergomi lakos ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2016. szeptember 14-én a kora délutáni órákban jelent meg egy szentendrei dohányboltban, ahol egy általa kitalált történetre hivatkozva egy zárt borítékot adott át az alkalmazottnak. Azt mondta, hogy az üzlet tulajdonosának hozott eurot. Az alkalmazottól elkért 400 ezer forintot, majd a helyszínről gyalogosan távozott.

Csak ezt követően derült ki, hogy a borítékban nem bankjegyek, hanem papírdarabok voltak.

A nőt a fővárosi rendőrök – más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt - 2016. november 4-én a délutáni órákban elfogták és előállították a Budapest Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányságára. Ekkor derült ki, hogy a közel két hónappal korábbi csalást S. Andrea követte el.  A 44 éves nőt ezért a szentendrei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett az előzetes letartóztatásának elrendelésére. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.