Csalt a menetjegy vásárlásakor

2019. 01. 20., v - 14:25
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

Egy jegyvizsgáló 2018. április 20-án Kunszentmiklós-Tass vasútállomáson rendőri intézkedést kért, mert az egyik utazási igazolvány ellenőrzésekor az okmányt hamisnak vélte. Az ügyben a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon nyomozást rendeltek el, az iratot pedig lefoglalták.

Az eljárás során kiderült, hogy egy 47 éves kunszentmiklósi lakos a nevére kiállított – egy évben összesen tizenkét kedvezményes jegy vásárlására jogosító – utazási igazolványát lemásolta. A másolatot felhasználva a neki járó kedvezményen túl, még legalább öt alkalommal vett olcsóbban menetjegyet, amellyel a vasúti társaságnak anyagi kárt okozott.

A férfit a rendőrök hamis magánokirat felhasználása vétség és üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az eljárás során szabadlábon védekező gyanúsított beismerő vallomást tett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Fotó:internet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Átmásztak a kerítésen, keressük őket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága az állampolgárok segítségét kéri az ismeretlen férfiak azonosításához.

 

13 illegális migráns

Bács-Kiskun megyében jogellenesen próbált Magyarország területére bejutni egy migránscsoport.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16000/131/2009. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Érden is közös érdek

Jól példázza a rend­őri hivatás négy évszakos, 24 órás jellegét az érdiek január 28-ai közterületi akciója. Mindegy, ha esik, ha fúj, szolgálatra menni kell, ez Érden is közérdek.

 

Télen is mozgalmas munka

Télen sem unatkoznak a vízirendőrök a Dunán, ezt bizonyítja, hogy amikor a riport készült, január 29-e egy átlagos napnak indult. Ám pár óra alatt felpörögtek az események.