Csalt a menetjegy vásárlásakor

2019. 01. 20., v - 14:25
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

Egy jegyvizsgáló 2018. április 20-án Kunszentmiklós-Tass vasútállomáson rendőri intézkedést kért, mert az egyik utazási igazolvány ellenőrzésekor az okmányt hamisnak vélte. Az ügyben a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon nyomozást rendeltek el, az iratot pedig lefoglalták.

Az eljárás során kiderült, hogy egy 47 éves kunszentmiklósi lakos a nevére kiállított – egy évben összesen tizenkét kedvezményes jegy vásárlására jogosító – utazási igazolványát lemásolta. A másolatot felhasználva a neki járó kedvezményen túl, még legalább öt alkalommal vett olcsóbban menetjegyet, amellyel a vasúti társaságnak anyagi kárt okozott.

A férfit a rendőrök hamis magánokirat felhasználása vétség és üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az eljárás során szabadlábon védekező gyanúsított beismerő vallomást tett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Fotó:internet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés Polgáron

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki egy késsel támadta meg ismerősét.

 

Elfogás hét órán belül

A rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalkorú fiút, aki megtámadott Miskolcon egy nőt, és elvette az értékeit.