Egy hónap egérút

2018. 09. 13., cs - 09:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A török bűnözőt Szegeden fogták el a célkörözési nyomozók.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztályának munkatársait 2018. augusztus 9-én keresték meg a német rendőrök, hogy segítsenek felkutatni egy emberkereskedelem és kábítószer-kereskedelem miatt európai elfogatóparanccsal körözött török férfit és magyar bűntársát. A nyomozók megállapították, hogy a keresett személyek Szeged környékén bujkálnak. A magyar férfit 2018. augusztus 20-án Bécs belvárosában egy szállodában elfogták az osztrák rendőrök.

A beszerzett információk szerint a török állampolgár továbbra is Szegeden, illetve vonzáskörzetében rejtőzött, ezért a KR NNI munkatársai visszatérően, fokozottan ellenőrizték a férfi által korábban látogatott szórakozóhelyeket, vendéglőket, üzleteket. Ennek eredményeképpen a rendőröknek sikerült a keresett személyt 2018. szeptember 10-én a szegedi Dugonits téren kétséget kizáróan beazonosítani, majd elfogni. A török állampolgárt a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján őrizetbe vették, Németországnak való átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.