Egy hónap egérút

2018. 09. 13., cs - 09:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A török bűnözőt Szegeden fogták el a célkörözési nyomozók.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztályának munkatársait 2018. augusztus 9-én keresték meg a német rendőrök, hogy segítsenek felkutatni egy emberkereskedelem és kábítószer-kereskedelem miatt európai elfogatóparanccsal körözött török férfit és magyar bűntársát. A nyomozók megállapították, hogy a keresett személyek Szeged környékén bujkálnak. A magyar férfit 2018. augusztus 20-án Bécs belvárosában egy szállodában elfogták az osztrák rendőrök.

A beszerzett információk szerint a török állampolgár továbbra is Szegeden, illetve vonzáskörzetében rejtőzött, ezért a KR NNI munkatársai visszatérően, fokozottan ellenőrizték a férfi által korábban látogatott szórakozóhelyeket, vendéglőket, üzleteket. Ennek eredményeképpen a rendőröknek sikerült a keresett személyt 2018. szeptember 10-én a szegedi Dugonits téren kétséget kizáróan beazonosítani, majd elfogni. A török állampolgárt a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján őrizetbe vették, Németországnak való átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.