Egy hónap egérút

2018. 09. 13., cs - 09:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A török bűnözőt Szegeden fogták el a célkörözési nyomozók.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztályának munkatársait 2018. augusztus 9-én keresték meg a német rendőrök, hogy segítsenek felkutatni egy emberkereskedelem és kábítószer-kereskedelem miatt európai elfogatóparanccsal körözött török férfit és magyar bűntársát. A nyomozók megállapították, hogy a keresett személyek Szeged környékén bujkálnak. A magyar férfit 2018. augusztus 20-án Bécs belvárosában egy szállodában elfogták az osztrák rendőrök.

A beszerzett információk szerint a török állampolgár továbbra is Szegeden, illetve vonzáskörzetében rejtőzött, ezért a KR NNI munkatársai visszatérően, fokozottan ellenőrizték a férfi által korábban látogatott szórakozóhelyeket, vendéglőket, üzleteket. Ennek eredményeképpen a rendőröknek sikerült a keresett személyt 2018. szeptember 10-én a szegedi Dugonits téren kétséget kizáróan beazonosítani, majd elfogni. A török állampolgárt a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján őrizetbe vették, Németországnak való átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.