Egyik betörése sem sikerült

2019. 02. 08., p - 11:55
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A 28 éves gyanúsítottat nemcsak a sértettek, hanem egy éber házőrző is megakadályozta abban, hogy bejusson a házakba.

Egy 72 éves álmosdi nő tett bejelentést a rendőrségre 2019. január 29-én 18 óra körül arról, hogy egy férfi be akart törni hozzá, azonban megzavarta, ezért az ismeretlen átugrott a szomszéd kertjébe. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek, meghallgatták a bejelentőt, valamint a 79 éves szomszédot is, aki elmondta, hogy kutyája ugatására lett figyelmes. Az ugyancsak egyedül élő nő, ezért kiment a kertjébe, ahol az ismeretlen rátámadt, többször megütötte, viszont az asszony Pákó névre hallgató házőrző kutyája a védelmére kelt és olyannyira sikerrel járt, hogy a betörő a kerítésen keresztül átugorva menekült el.

A vámospércsi rendőrök és a kokadi körzeti megbízott közös munkájának eredményeként került a 28 éves férfi a nyomozók látókörébe. A kokadi lakost 2019. február 7-én fogták el a rendőrök és előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták B. Bélát, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Törvényszék 2019. február 8-án elrendelt. A nyomozás adatai szerint a férfi az első ingatlant szemelte ki magának, még az áramot is lekapcsolta, viszont az ott lakó idős nő kiment, ezért B. Béla átmászott a szomszédos ház kertjébe. Itt azonban szembe találta magát a 79 éves tulajdonos kutyájával, aki ugatással jelezte az idegent gazdájának. Amikor az idős nő kiment a kertbe a gyanúsított megütötte, azonban a kutya ezt nem hagyta és megtámadta a betörőt, aki ennek hatására elmenekült.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett kísérlet, valamint súlyos testi sértés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a gyanúsítottal szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Tispol Seatbelt akció számokban

A rendőrség 2019. március 11-e és március 17-e között európai szintű fokozott ellenőrzést tartott Borsod-Abaúj-Zemlén megyében is.

 

Bujkál

Életveszélyes sérülést szenvedett az a férfi, akit ismerőse sebesített meg Törökszentmiklóson. A rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki a támadó ellen.

 

Marihuána a csomagban

Kábítószer-kereső szolgálati kutya szagolta ki a tiltott szert a csengersimai határátkelőhelyen.

 

Robogók ütköztek

A balesetet okozó járművezetővel szemben az Esztergomi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást.

 

Rabolni akart

A kiskunhalasi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és elfogták a rablás kísérlet gyanúsítottját.