Elcsípték

2021. 09. 17., p - 09:09
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül, nem utolsó sorban jogosítvány híján kötött el egy kocsit a 16 éves mogyoródi fiú. Órákon belül elszámoltatták.

Egy ideje már egy telken, de külön épületben lakott egymás mellett két ismerős Mogyoródon. Egy hirtelen ötlettől vezérelve 2021. szeptember 13-án este a 16 éves fiú ügy döntött, bemegy szomszédja házába, magához veszi a férfi autójának kulcsát és tesz egy pár kört a városban. A sértett miután észlelte, hogy az autóját valaki elvitte, bejelentést tett a rendőrségen.

Nem tartott sokáig a kiruccanás, a helyi körzeti megbízott pár órával később útját állta a keresett autónak, a sofőrnek pedig számot kellett adnia tettéről. A rendőrök a jogtalanul használt járművet azonnal lefoglalták és visszajuttatták jogos tulajdonosához, amikor kiderült, egy abban lévő erősítőnek és mélynyomónak lába kélt. 

A fiatal kihallgatásán a gyanúsítás ellen panaszt tett, a cselekmény elkövetését csak részben ismerte el. Azt vallotta, hogy ugyan az autót igaz, hogy elvitte, állítása szerint a hangtechnikához nem nyúlt.

Vele szemben a további eljárást -szabadlábon hagyása mellett- jármű önkényes elvétele bűntettének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

.

 

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!