Élelmiszerboltban is rabolt a szegedi dohánybolti támadó

2014. 10. 09., cs - 08:37
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rabolt pénzt bulira és élelmiszerre költötte.

A Veszprém megyei Dörgicsén fogták el a 21 éves N. Norbertet a rendőrök 2014. október 8-án 13 óra 35 perckor. Ellene a Szegedi Rendőrkapitányság bocsátott ki országos elfogatóparancsot, mert a megalapozott gyanú szerint 2014. július 15-én 0 óra 31 perckor arcát egy maszkkal eltakarva bement a Szeged, Rókusi körúton lévő Nemzeti Dohányboltba, ahol egy kerékpárkormány csövével megfenyegette az eladót, majd cigit és készpénzt követelt. A zsákmányt egy táskába pakoltatta, amit a házkutatáson a rendőrök lefoglaltak.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a széleskörű adatgyűjtés eredményeként megállapították a támadó személyazonosságát. A rendőrök 2014. október 8-án olyan információk birtokába jutottak, hogy a férfi Veszprém megyében egy építkezésen vállalt segédmunkát, ezért a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közreműködését kérték. A helyi körzeti megbízottak ellenőrizték a szóba jöhető helyeket. Dörgicsén megtalálták N. Norbertet, akit elfogtak. A férfi saját nevén mutatkozott be a civil ruhás rendőröknek.

A gyanúsítottat még az esti órákban Szegeden gyanúsítottként hallgatták ki. A dohánybolti rablás mellett elismerte, hogy 2014. július 23-án 21 óra 15 perckor zárás után ő ment be a Szeged, Csongrádi sugárúton lévő élelmiszerboltba, ahol egy késsel fenyegette meg az eladót és pénzt követelt. Az alkalmazott ellenállt, ezért csak dulakodás után tudott pénzhez jutni.

A fiatalember vallomása szerint élelmiszerre és bulira költötte a rablásokból származó összeget.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2 rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Fotók: Balatonfüredi Rendőrkapitányság és Szegedi Rendőrkapitányság


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.