Elfogás fél óra alatt

2021. 12. 02., cs - 09:36
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér megyei vizsgálók vádemelést javasolnak egy 2021 januárjában elkövetett fegyveres rablás ügyében.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2021. január 25-én reggel Székesfehérváron egy üzletben fegyveres rablás történt. A Fejér megyei rendőrök a bejelentést követően haladéktalanul, nagy erőkkel a helyszínre vonultak. Az elsődlegesen összegyűjtött információk alapján a rendőrök fél órán belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 34 éves férfit, akit őrizetbe vettek. Az elkövető kézre kerítésében a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is közreműködtek.

A széleskörű nyomozás eredményeképpen a rendőrök még aznap felderítették az elkövetés körülményeit, miszerint az elkövető autóval, símaszkban érkezett a helyszínre, majd kézben tartott gáz- és riasztófegyverrel lépett az üzletbe, ahol a dolgozókat a bevétel átadására szólította fel. A fenyegetés nyomatékosítására a mennyezetre lőtt. A követelőző csupán pár ezer forintot kapott egy alkalmazottól, ezért egy jelenlévőt felszólított, hogy üljön be saját autójába, és kövesse az utasításait. A sofőrt röviddel az elindulást követően megállásra kényszerítette, és okmányait, bankkártyáját, készpénzét követelte. A sértett a kérésnek eleget tett, majd kihasználva az elkövető pillanatnyi figyelmetlenségét, az autó indítókulcsával együtt elfutott, és hívta a rendőrséget. A támadó gyalog hagyta el a helyszínt. A bűncselekmény során senki nem sérült meg.

A nyomozók a 34 éves férfit fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt kihallgatták, melynek során feltáró jellegű, részletes, beismerő vallomást tett. A rendőrség előterjesztésére a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte gyanúsított letartóztatását.  A hónapokig tartó nyomozás során begyűjtött adatok és bizonyítékok alapján a gyanúsítottról kiderült az is, hogy 2020 októberében betört Székesfehérvár egyik dohányboltjába, ahonnan több millió forint készpénzt vitt el. A hatóság által közölt újabb gyanúsítás vonatkozásában az elkövető nem tett vallomást.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben indult ügy vizsgálatát a napokban fejezték be a rendőrök, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek továbbították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Fekete Györgyöt

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 41 éves helybeli férfi megtalálásában.

 

Tetten ért tolvaj

A dabasi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint egy örkényi házból pénzt lopott, ahova másnap visszament és négy tyúkot akart elvinni. Útját állták.