Elfogták a gépkocsitolvajt a debreceni rendőrök

2021. 10. 21., cs - 09:31
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A 22 éves férfi pár hét leforgása alatt összesen három gépjárművet lopott el.

A fiatal férfi bűnlajstroma 2021. szeptember 26-án kezdődött. Volt munkáltatójához tért vissza azon az éjszakán és úgy döntött, hogy elviszi a debreceni telephelyen parkoló kisteherautót. Tudta a járást, így könnyűszerrel az indítókulcsokhoz jutott, majd elindult a gépjárművel. Rövid kocsikázást követően azonban észrevette, hogy valami probléma van a teherautóval. Mint kiderült, leégette a kuplungot, ezért leparkolt vele egy félreeső utcában és gyalog folytatta útját.

Következő kalandja 2021. október 3-án indult. Megtudta, hogy egyik ismerősének apja elutazott. Megjelent az ingatlannál, betört a házba, magához vette az udvaron parkoló Mercedes kulcsait és egészen Győrig hajtott. Ott pár napot elidőzött, majd a kocsit hátrahagyva, egy ingatlan kertjéből ellopott újabb autóval indult el Hajdú-Bihar megye irányába 2021. október 20-án.

Alig ért be Debrecenbe, szirénázó rendőrautó állította meg. Az egyenruhások ellenőrizték a kocsi adatait, valamint igazoltatták a fiatal sofőrt is. Hamar egyértelművé vált, hogy a Győrből ellopott járművet találták meg.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a hajdúhadházi lakost, majd bűnügyi őrizetbe vették. Jármű önkényes elvétele, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására, valamint mind a három gépjárművet megtalálták és lefoglalták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.