Elfogták a szolnoki rablás gyanúsítottjait

2020. 01. 10., p - 10:39
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A szolnoki rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták azt a sarudi testvérpárt, akik a megalapozott gyanú szerint kiraboltak egy hajléktalan férfit.

Két sarudi férfi, 2020. január 8-án 18 óra 30 perc körül, a szolnoki Vegyiművek lakótelep kijárati kapujának közelében,  megszólítottak egy szolnoki lakost, akitől cigarettát kértek. Ezt követően minden előzmény nélkül bántalmazni kezdték a 48 éves férfit, aki az ütések hatására a földre került. Az elkövetők a sértett táskáját átkutatták, és abból cigarettát, aprópénzt és élelmiszert vettek ki, majd a zsákmánnyal együtt távoztak a helyszínről. A szolnoki férfi – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedett.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal, jelentős erőkkel a helyszínre mentek és forrónyomon megkezdték az elkövetők beazonosítását és felkutatását. A beszerzett információkat követően, a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetéstől számított 24 órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 és 21 éves testvérpárt, akiket előállítottak a Szolnoki Rendőrkapitányságra. A nyomozók T. Tamást és T. Józsefet gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőket tartóztattak fel a rendőrök

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.