Elfogták a tárcatolvajt

2020. 02. 11., k - 09:11
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A bicskei nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 49 éves férfit.

Az eljárás adatai szerint 2020. február 10-én délelőtt bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy bicskei áruházában egy nő elhagyta a tárcáját készpénzzel és személyes iratokkal együtt. Amint észrevette a pénztárca hiányát, a helyszínre visszatért, ahol a tárgyat már nem találta.

A sértett a kiérkező rendőröknek elmondta, hogy az üzlet biztonsági szolgálatának munkatársával együtt a kamerák által készített felvételeket megtekintette, amin az látható, hogy fizetést követően a bejelentő ellép a kassza pultjától, a fekete bőr pénztárcája pedig a földre esik. Ezt a sorban közvetlen mögötte állók nem észlelik, azonban egy harmadikként várakozó férfi igen, aki a földről felveszi a tárcát, majd az abban található készpénzzel a saját élelmiszereit kifizeti, és a tárcával együtt távozik az üzletből. A bicskei járőrök a kamerafelvételek alapján azonosították, és nem sokkal később Bicske központjában elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit a rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a helyi lakost lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, melynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a tárcát a benne található okmányokkal együtt eldobta, a pénzt eltette, amit otthonában a hatóság munkatársainak előadott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam