Elfogták az unokázós csalók sofőrjét is

2019. 06. 26., sze - 13:08
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós nyomozócsoportja azonosította, és elfogta azt a férfit, aki három bűncselekménynél a sofőr szerepét töltötte be.

A 43 éves perkátai H. József 2019. február 23. és március 8. között három unokázós csalásban vett részt. A férfi társait három idős személyhez vitte el Budapest XVIII. és XXI. kerületébe, valamint Pécelre. Az elkövetők módszere továbbra is az volt, hogy magukat a sértett hozzátartozójának, ismerősének adták ki, és közlekedési balesetre hivatkozva pénzt kértek. Az elkövetők a három sértettől több mint 7,5 millió forintot csaltak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a sofőr társait 2019. június elején fogták el, majd miután azonosították H. Józsefet, 2019. június 21-én délután Józsefvárosban őt is elfogták. A BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozói a férfit őrizetbe vették, és három rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az unokázós nyomozócsoport kollégái előterjesztést tettek H. József letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. június 24-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.