Elhajtott ismerőse táskájával

2019. 07. 11., cs - 14:57
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 38 éves alsópáhoki férfival szemben folytatott jogtalan elsajátítás vétség elkövetése miatt.

Az ügy adatai szerint a sértett 2018. szeptember 17-én 22 óra körül barátnőjével Zalaegerszegen beszállt a nő korábbi élettársának gépjárművébe, hogy a felmerült vitás családi kérdéseket autózás közben megbeszéljék. Tapolca egyik utcájában megálltak, ahol a sértett néhány percre kiszállt a járműből levegőzni. A 38 éves alsópáhoki férfi ezután gázt adott és szó nélkül elhajtott a helyszínről, autójában ismerőse táskájával, benne annak mobiltelefonjával, személyes irataival és húszezer forint készpénzzel.

A rendőrök a 38 éves férfi tartózkodási címén házkutatást végeztek, melynek során megtalálták a sértett összetört mobiltelefonját és megrongált iratait. Az alsópáhoki lakost a járőrök előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Ellene jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Tapolcai Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.