Elkapták a kiskunmajsai tolvajokat

2021. 05. 07., p - 07:32
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók többrendbeli lopás miatt folytattak nyomozást egy hét főből álló bűnbanda tagjaival szemben.

 

Tíz bejelentés érkezett lopásról 2020. márciusa és 2020. augusztusa között a kiskunmajsai rendőrökhöz.

Az elkövetők egyik alkalommal a kerítést átvágva jutottak be egy tanya udvarára, ahonnan villanymotort és vízszivattyúkat tulajdonítottak el. Az ismeretlenek nem válogattak az elkövetési módokban, több esetben loptak el utcán hagyott kerékpárokat, de előfordult olyan is, hogy az ablakot betörve mentek be egy ingatlanba, ahonnan akkumulátorokat és fa briketteket vittek el.  

Az ügy felderítése érdekében nyomozó csoportot állítottak fel a Kiskunmajsai Rendőrőrs munkatársai, melynek eredményeként – széleskörű adatgyűjtés segítségével – beazonosították a feltételezett elkövetőket, akiknek a lakását is átkutatták. A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható hét férfinél megtalálták a lopásokból származó tárgyak egy részét, amelyet lefoglaltak.   

A nyomozók többrendbeli lopással gyanúsítják a 18 és 23 éves kor közötti fiatalokat, akik az eljárás során szabadlábon védekezhettek. Ügyükben a rendőrök a vizsgálatot befejezték, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták az embercsempészt

A rendőrök elfogtak egy cseh állampolgárt, aki 28 illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Forgalomkorlátozás Budapesten

Az október 23-i rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2021. október 20. és 24. között a fővárosban.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője egy csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt három férfi ellen kiadott nyomravezetői díjat 2021. október 19-én visszavonta.