Ellopta a pénzt a széffel együtt

2019. 05. 24., p - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A XIII. kerületi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki betört egy presszóba, ahonnan ellopta a széfet a benne lévő pénzzel együtt.

A 36 éves budapesti G. Rudolf 2019. február 26-án hajnalban betört Budapest XIII. kerületében, egy Váci úti presszóba, és ellopott egy széfet a benne lévő közel 900 ezer forinttal, bankkártyával, valamint az ahhoz tartozó PIN kóddal együtt. Ezután a férfi a lopott bankkártyával több mint 200 ezer forintot vett fel egy bankautomatából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói azonosították az elkövetőt, és elfogatóparancsot adtak ki ellene. G. Rudolf ennek hatására 2019. március 5-én délelőtt bement a kerületi kapitányságra, ahol a nyomozók lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fegyelmi

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa.

 

Ököllel ütötte a gyermeket

Súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt fogtak el a győri rendőrök egy helybéli férfit.