Előzetes letartóztatásban a fegyveres rabló

2018. 01. 03., sze - 13:37
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Két szolnoki boltot is kirabolt a 25 éves férfi.

Egy ismeretlen férfi 2017. november 15-én bement egy szolnoki dohányboltba, majd a kezében lévő fegyverrel a bevételt követelte az eladótól. Miután megszerezte a készpénzt, elmenekült a helyszínről. A rendőrök nagy erőkkel kezdték meg az ismeretlen azonosítását és felkutatását. Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője díjkitűzést adott ki.

Kísértetiesen hasonló módszerrel raboltak ki egy szolnoki élelmiszerboltot 2017.december 30-án a kora reggeli órákban. Az ismeretlen férfi - arcát eltakarva - fegyverrel a kezében jelent meg az üzletben, majd a pénz megszerzését követően távozott a helyszínről. A szolnoki járőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A nyomozók rövid időn belül megállapították, hogy ugyanaz a 25 éves férfi gyanúsítható a novemberi dohányboltban elkövetett rablással is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói mind a két ügyben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki K. Gergőt és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Az illetékes bíróság a férfit 2017. december 31-én előzetes letartóztatásba helyezte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Stabil csapattal

Összeszokott állomány vigyázza Törökszentmiklós és a hozzá tartozó hat település 36 ezer lakójának nyugalmát. A rutinos zsaruknak kiváló a hely- és a személyismeretük, gyakran már egy tanú leírásából, a tolvaj mozgásából megmondják, kit kell keresni. Így volt január második hetében is, amikor minden tudomásukra jutott bűncselekményt felderítettek.

 

Megtalálta a tulajt az orgazda

Igencsak belecsaptak a húrokba, Észak-Magyar­ország legjelentősebb XXI. századi hangszerlopását követte el a háromfős bűnbanda.

 

Hittel szolgál

Kétszer szerelt fel rendőrnek. Igazából sosem tudott elszakadni a zsaruléttől, így ismét az állomány mellett döntött – immár felszentelt lelkészként Pallagi Andrea törzsőrmester, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója.

 

Jó válaszokat adtak

Tettek egy lépést a rendőrök és a diákok is, mondjuk, hogy félúton találkoztak. Az Országos Rendőr-főkapitányság nagyszabású börzén ajánlotta a hivatásos szolgálatot a pályaválasztás előtt állóknak.