Elrejtette a rendszámokat, hogy megússza az ittasan okozott balesetet

2020. 02. 18., k - 15:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 24 éves veszprémgalsai férfival szemben folytatott.

Az eljárás adatai alapján egy 24 éves veszprémgalsai lakos 2019. november 1-jén éjszaka Veszprémgalsa belterületén közlekedett gépjárművével. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, majd egy utcába bekanyarodva felhajtott a járdaszigetre, és kidöntött egy közúti jelzőtáblát. A balesetet követően a sofőr elhajtott a helyszínről. A kiérkező járőrök adatgyűjtésének eredményeként rövid időn belül otthonában igazoltatták a balesetet okozó férfit, és vele szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfit a Szombathelyi Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől, valamint a balesetet követően járműve mindkét rendszámtábláját leszerelte, és elrejtette azokat az autó csomagtartójába.

A 24 éves sofőrt a rendőrök elfogták, és előállították a Sümegi Rendőrőrsre, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

baleset

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.