Embercsempész rendőrkézen

2020. 01. 26., v - 11:27
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy olasz hatósági jelzésű gépkocsi ukrán állampolgárságú vezetőjét fogták el, aki a gyanú szerint kilenc illegális migránst akart Ausztriába juttatni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai egy olasz honosságú gépjárművet ellenőriztek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján 2020. január 26-án 8 óra 55 perckor, az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Nagyszentjános térségében. A gépkocsi utas- és csomagterében a sofőrön kívül további kilenc fő tartózkodott. A személyautó vezetője ukrán állampolgárságú volt, míg utasai szírnek vallották magukat az intézkedés során.

A kocsiban tartózkodók sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A rendőrök az elfogott kilenc szír állampolgárt - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az ukrán férfi elszámoltatása folyamatban van.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.