EMBERCSEMPÉSZÉS MIATT INDULT ELJÁRÁS KÉT MEGYE RENDŐREINEK KÖZÖS RAJTAÜTÉSE UTÁN - Videóval frissítve

2020. 06. 10., sze - 09:56
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy magyar és egy német honosságú gépjárművet ellenőriztek a rendőrök Fejér és Veszprém megyében. A két járművezetőt és a rendőrök elől szökni próbáló négy utast előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Bűnüldözési Osztály munkatársainak közreműködésével a székesfehérvári rendőrök Székesfehérvár határában beazonosítottak két, embercsempészéssel kapcsolatba hozható gépjárművet 2020. június 9-én éjszaka.

A székesfehérvári járőrök a Móri Rendőrkapitányság munkatársaival együtt, 23 óra 40 perckor a 81-es számú főúton, Mór belterületén állították meg az egyik, német honosságú, Ford Focus típusú személygépkocsit, amelyet egy magát szírnek valló férfi vezetett. A gyanú szerint a sofőr előfutóként közreműködött a migránsok külföldre juttatásában, ezért a rendőrök elfogták és előállították.

Nem sokkal később, egy másik székesfehérvári rendőri egység a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével, Veszprém külterületén ellenőrizte a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható másik német honosságú gépkocsit, egy Seat Ateca típusú járművet. A rendőrök az autó vezetőjét, és az autóból kiugró, rendőrök elől futásnak eredő négy férfit elfogták és előállították.

Valamennyi előállított férfi szírnek vallotta magát, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárás keretében folytatja a hat előállított férfi elszámoltatását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Igazoltatásból elfogás

Vonaton bukott le az a budapesti férfi, akit a váci rendőrök igazoltattak. Papírjaival semmi probléma nem volt, csomagjainak tartalmával annál inkább.