Emberölési kísérlet Kaposváron

2019. 03. 28., cs - 08:53
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Kaposvár külterületén 2019. január 3-án az esti órákban ismeretlen elkövető három, hajléktalanok által fadarabokból és nejlonból összerakott építményt gyújtott fel. A tűz közvetlen közelében élők észlelték a lángokat, felébresztették az egyik építményben alvó nőt és férfit, majd eloltották a tüzet. A rendőrök a tanúkutatás és a helyszíni szemle során beszerzett információk alapján feltételezett elkövetőként azonosították a szintén lakcím nélküli B. Lajost, akit az elkövetéstől számított négy órán belül a helyszín közelében elfogtak, majd előállítottak a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

Tekintettel arra, hogy fennállt a lehetősége annak, hogy az álmukból felkeltett sértettek életüket vesztik a lángokban, a nyomozók a feltételezett elkövetőt - őrizetbe vétele mellett - több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését, tettét részben ittasságával, részben azzal magyarázta, hogy mindenkiből elege volt. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a vizsgálók a 37 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletével is meggyanúsították.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.