Engedély nélkül vitte el az autót, amivel ittasan balesetet okozott

2019. 10. 21., h - 15:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a 29 éves helyi férfit.

Az eljárás adatai alapján 2019. október 19-én 4 óra körül Várpalotán közlekedett személygépkocsival a 29 éves helyi férfi, amikor árokba hajtott. A rendőri intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, így a férfit további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra. A járőrök megállapították továbbá, hogy az autó nem is a sofőré, azt a tulajdonos tudta nélkül vitte el, valamint vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A 29 éves férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A közlekedési baleset okozása miatt a férfi ellen szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök, az engedély nélküli vezetés miatt pedig helyszíni bírsággal sújtották.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.