Engedély nélkül vitte el munkaadója autóját az eltiltott sofőr

2020. 03. 30., h - 13:16
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai egy 18 éves egyházaskeszői férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A járőrök 2020. március 28-án délelőtt Balatonalmádi belterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a 18 éves egyházaskeszői lakos nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a Pápai Járásbíróság ittas járművezetés miatt, a Pápai Rendőrkapitányság pedig engedély nélküli vezetés miatt eltiltotta a járművezetéstől. A férfi elmondta a rendőröknek továbbá azt is, hogy az autót munkaadójától hozta el annak tudta és beleegyezése nélkül. A járőrök a sofőrt ezután előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene jármű önkényes elvétele vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás, illetve a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult vele szemben.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.