Fegyverek és lőszerek

2019. 11. 19., k - 10:40
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nagyatádi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást az illegális lőfegyverek ügyében.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a nagyatádi rendőrök előzetes információk alapján 2019. augusztus 3-án a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával Héreg belterületén igazoltattak egy gépkocsit. A jármű átvizsgálása során a motortérben egy lőfegyvert és egy hangtompítót találtak, amiket lefoglaltak. A beszerzett adatok szerint a járműben senki nem rendelkezett a fegyver tartásához szükséges hatósági engedéllyel. A 23 éves bolhási nőt, a 26 éves nagykorpádi, valamint a 32 éves mikei férfit elfogták és előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy 72 éves héregi lakos is, akitől a feltételezett elkövetők a fegyvert vásárolták. A férfinél tartott házkutatás alkalmával további lőfegyvert és lőszereket találtak és foglaltak le. A nyomozók a négy személyt lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, közülük a 32 éves és a 72 éves férfi azóta is letartóztatásban van.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az eljárás iratait 2019. november 15-én vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál két illegális migráns jogellenesen próbált meg bejutni az ország területére.

 

Határsértő egy kamion alvázán

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.