Fegyverek és lőszerek

2019. 11. 19., k - 10:40
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nagyatádi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást az illegális lőfegyverek ügyében.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a nagyatádi rendőrök előzetes információk alapján 2019. augusztus 3-án a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával Héreg belterületén igazoltattak egy gépkocsit. A jármű átvizsgálása során a motortérben egy lőfegyvert és egy hangtompítót találtak, amiket lefoglaltak. A beszerzett adatok szerint a járműben senki nem rendelkezett a fegyver tartásához szükséges hatósági engedéllyel. A 23 éves bolhási nőt, a 26 éves nagykorpádi, valamint a 32 éves mikei férfit elfogták és előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy 72 éves héregi lakos is, akitől a feltételezett elkövetők a fegyvert vásárolták. A férfinél tartott házkutatás alkalmával további lőfegyvert és lőszereket találtak és foglaltak le. A nyomozók a négy személyt lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, közülük a 32 éves és a 72 éves férfi azóta is letartóztatásban van.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az eljárás iratait 2019. november 15-én vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ugrani készült, megmentették

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei mentették meg annak a nőnek az életét, aki egy társasház lépcsőházi ablakában állva, végzetes lépésre szánta el magát.

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök huszonhét főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, két személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.