Gáz-riasztó pisztollyal lőtt ismerőseire

2019. 02. 12., k - 10:14
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A 37 éves férfi rendhagyó módon akart egy nézeteltérést rendezni. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2018. augusztus 19-én 22 óra körül arról, hogy barátaival Körösszakállon hazafelé sétált, amikor egy ismerősük útjukat állta, elővett egy riasztó fegyvert és többször rájuk lőtt. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy ezt követően lefogták a támadójukat és elvették tőle a pisztolyt. Az egyenruhások a helyszínre mentek, ahol elfogták a helyi lakost, majd előállították a rendőrőrsre, ahol a nyomozok gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás adatai szerint a sértettek és a gyanúsított aznap már szóváltásba kerültek egy kocsmában és ezután gondolta úgy a 37 éves férfi, hogy egy zsákutcában megvárja haragosait. Amikor az ismerősei elsétáltak előtte, kiugrott az autójából, számon kérte őket a történtek miatt, majd többször rájuk lőtt. A férfiak leteperték támadójukat és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.