Gyalog indultak, kocsival érkeztek

2018. 11. 14., sze - 10:07
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A két fiatal férfi és gyermekkorú társuk Nádudvarról kötöttek el egy parkoló autót. Látogatóba indultak Kabára, de csak Hajdúszoboszlóig jutottak.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2018. november 13-án 8 óra 30 perc körül arról, hogy személyautójával egy Nádudvar mellett lévő mezőgazdasági területen leparkolt, azonban ismeretlenek eltulajdonították. A bejelentést követően a Hajdú-Bihar Megyei Tevékenység-irányítási Központ tájékoztatta a szolgálatot teljesítő rendőröket a jármű típusáról és rendszamáról, így rövid időn belül az egyenruhások Hajdúszoboszlón megállították az autót és igazoltatták a sofőrt, valamint két utasát. A 20 éves B. Lajost, a 19 éves B. Márkot, valamint 12 éves társukat előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a két fiatal férfit gyanúsítottként kihallgatták. A nádudvari lakosok beismerték tettüket, valamint elmondták a rendőröknek, hogy gyalog indultak el rokonlátogatóba Nádudvarról Kabára, azonban menet közben meglátták az autót és úgy döntöttek, hogy kölcsön veszik. A személyautóban benne volt a kulcs, így B. Lajos beült a volánhoz és elindultak Kaba irányába.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy iráni határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Feltörte a fiókot

Egy nagymányoki férfit gyanúsítanak a bonyhádi rendőrök azzal, hogy volt barátnője egyik közösségi portálon lévő fiókját feltörte, és onnan fenyegető tartalmú üzeneteket küldött.

 

Valótlan bejelentés

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint valótlan tartalmú bejelentést tett a Kalocsai Járási Hivatalban.

 

Polgárőr nap elismerésekkel

Újkígyóson rendezte meg a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyei polgárőr napot. A rendezvényen polgárőrök és rendőrök részesültek elismerésben.

 

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.