Halálos baleset okozása miatt felelhet

2020. 02. 22., szo - 09:00
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 26 éves férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a nógrádi rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 26 éves magyarnándori lakos ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. október 20-án a délutáni órákban közlekedett személygépkocsival Mohora belterületén, a Petőfi Sándor úton Cserháthaláp irányából Szügy felé.  A gyanúsított - a szakértői vélemény alapján - a megengedett sebességet jelentősen túllépve nekiütközött az egyik földútról bekanyarodó és a forgalomba becsatlakozó kerti traktor vontatmányának. A munkagép vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítását követően – az orvosi ellátás ellenére – 2019. november 5-én elhunyt. A beszerzett további szakértői vélemény szerint, amennyiben a gyanúsított a megengedett sebességgel közlekedik, abban az esetben a baleset elkerülhető lett volna.

A hatóság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam