Hamis bérleteket gyártottak és árultak

2019. 02. 22., p - 09:36
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.

A nyomozás adatai szerint a 37 éves budapesti F. Attila megbízta az 54 éves budapesti F. Károlyt és annak 25 éves fiát, hogy lopják ki, és adják át neki az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagokat. F. Károly 2015. szeptember 12-én megfúrta az egyik kelenföldi jegyautomata hátoldalát, majd kivette belőle a papírtekercseket. Fia és F. Attila eközben figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését. F. Attila ezután kifizette a két férfit, és a megszerzett hőpapírszalagokat átadta a 37 éves fegyverneki Cs. Norbertnek, hogy azokból hamis bérleteket készítsen. Cs. Norbert és F. Attila a hamis jegyeket, bérleteket 26 vevőnek adták el személyesen, vagy az interneten meghirdetve.

A rendőrök Cs. Norbertet és F. Attilát 2016. október 14-én Budapest IV. kerületében, a Deák Ferenc utcában fogták el. A budapesti férfinál akkor 14 hamis bérletszelvényt volt, amelyeken különböző személyi igazolvány számok szerepeltek, illetve több mint 180 ezer forint készpénz. A rendőrök továbbá a két elkövető lakásán több mint 100 hamis bérletet, hőpapírtekercseket és hőnyomtatót foglaltak le.

Az újpesti rendőrök a két férfit többek között 10 rendbeli csalás, 60 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt, F. Károlyt és fiát rongálás és lopás miatt, a 26 vásárlót pedig szintén hamis magánokirat felhasználása miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.