Hamis bérleteket gyártottak és árultak

2019. 02. 22., p - 09:36
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.

A nyomozás adatai szerint a 37 éves budapesti F. Attila megbízta az 54 éves budapesti F. Károlyt és annak 25 éves fiát, hogy lopják ki, és adják át neki az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagokat. F. Károly 2015. szeptember 12-én megfúrta az egyik kelenföldi jegyautomata hátoldalát, majd kivette belőle a papírtekercseket. Fia és F. Attila eközben figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését. F. Attila ezután kifizette a két férfit, és a megszerzett hőpapírszalagokat átadta a 37 éves fegyverneki Cs. Norbertnek, hogy azokból hamis bérleteket készítsen. Cs. Norbert és F. Attila a hamis jegyeket, bérleteket 26 vevőnek adták el személyesen, vagy az interneten meghirdetve.

A rendőrök Cs. Norbertet és F. Attilát 2016. október 14-én Budapest IV. kerületében, a Deák Ferenc utcában fogták el. A budapesti férfinál akkor 14 hamis bérletszelvényt volt, amelyeken különböző személyi igazolvány számok szerepeltek, illetve több mint 180 ezer forint készpénz. A rendőrök továbbá a két elkövető lakásán több mint 100 hamis bérletet, hőpapírtekercseket és hőnyomtatót foglaltak le.

Az újpesti rendőrök a két férfit többek között 10 rendbeli csalás, 60 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt, F. Károlyt és fiát rongálás és lopás miatt, a 26 vásárlót pedig szintén hamis magánokirat felhasználása miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismerősét akarta kirabolni

Bántalmazta a sértettet és a pénzét is el akarta venni az a tatabányai férfi, aki ellen befejezték a vizsgálatot.

 

Illegális migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.