Hamis rendszámú, engedély nélkül elvitt autóval okozott ittasan balesetet

2019. 11. 21., cs - 14:31
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 20 éves pápai férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés, egy 21 éves bakonyszücsi lakos ellen pedig jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Az eljárás adatai alapján 2019. november 18-án 17 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Csót belterületén egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött, a jármű vezetője pedig elhagyta a helyszínt. Az adatgyűjtés során a rendőrök azonosították a gépjármű tulajdonosát, egy 20 éves pápai lakost. A férfi a járőröknek elmondta, hogy a baleset idején az autó nem volt a birtokában. A rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett járművet egyik ismerősétől vásárolta, arra egy korábbi gépkocsijának hatósági jelzését szerelte fel, és a járművet a vételár teljes kifizetéséig az eladónál hagyta. A járőrök meghallgatták az eladót is, aki elmondta, hogy aznap az egyik bakonyszücsi ismerősével italozott, majd a férfi a tudta és engedélye nélkül elvitte az autót, és ő okozta a balesetet. A rendőrök az eladó 21 éves barátját még aznap este otthonában igazoltatták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra.

A rendszámokat átszerelő 20 éves pápai lakos ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, a 21 éves bakonyszücsi férfi ellen pedig jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.

 

A lakásban érték tetten a tolvajt

A Szikszói Rendőrőrs munkatársai elfogták azt a férfit, aki alsóvadászon több családi házból és azok melléképületeiből lopott el különböző tárgyakat.