Hamis rendszámú, engedély nélkül elvitt autóval okozott ittasan balesetet

2019. 11. 21., cs - 14:31
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 20 éves pápai férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés, egy 21 éves bakonyszücsi lakos ellen pedig jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Az eljárás adatai alapján 2019. november 18-án 17 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Csót belterületén egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött, a jármű vezetője pedig elhagyta a helyszínt. Az adatgyűjtés során a rendőrök azonosították a gépjármű tulajdonosát, egy 20 éves pápai lakost. A férfi a járőröknek elmondta, hogy a baleset idején az autó nem volt a birtokában. A rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett járművet egyik ismerősétől vásárolta, arra egy korábbi gépkocsijának hatósági jelzését szerelte fel, és a járművet a vételár teljes kifizetéséig az eladónál hagyta. A járőrök meghallgatták az eladót is, aki elmondta, hogy aznap az egyik bakonyszücsi ismerősével italozott, majd a férfi a tudta és engedélye nélkül elvitte az autót, és ő okozta a balesetet. A rendőrök az eladó 21 éves barátját még aznap este otthonában igazoltatták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra.

A rendszámokat átszerelő 20 éves pápai lakos ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, a 21 éves bakonyszücsi férfi ellen pedig jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök adták a vérüket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos és rendvédelmi igazgatási alkalmazott állománya 58 és fél liter vért adott, amivel szükség esetén közel 400 ember élete is megmenthető.

 

Négy határsértő egy román autóban

Békés megyében állítottak le a rendőrök egy személyautót, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazók nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállították.