Idős férfit rabolt ki

2019. 07. 24., sze - 09:59
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helybélit, aki a gyanú szerint meg is akarta rúgni azt a 75 éves férfit, akitől erőszakkal vette el a táskáját.

 

Bejelentés érkezett 2019. július 21-én a kora esti órákban a Bács-Kiskun Megyei Tevékenység-irányítási Központba arról, hogy a megyeszékhelyen kiraboltak egy idős férfit. A sértett a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy egy Rákóczi utcai padon ült, amikor odalépett hozzá egy távoli ismerőse azzal az ürüggyel, hogy cigit kér. Amikor azonban az idős ember közvetlen közelébe került, nagy erővel meglökte, és magához vette a sértett padon heverő táskáját. A zsákmány már a rablónál volt, amikor ő még áldozata irányába rúgott egyet, ám mozdulata szerencsére célt tévesztett. Az elvitt értékek között készpénz és személyes iratok is voltak.

Mivel a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 éves helyi lakos ismeretlen helyre távozott, ellene a rendőrök elfogatóparancsot bocsátottak ki. A városszerte keresett férfit a nyomozók 2019. július 23-án 12 óra 20 perckor elfogták és őrizetbe vették. Kihallgatását követően az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.