Ittasan okozott balesetet és unokáját is veszélyeztette

2019. 09. 17., k - 13:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 49 éves zalahalápi férfival szemben folytattak.

Az eljárás adatai szerint egy 49 éves zalahalápi lakos 2019. május 4-én 15 óra körül a 77-es számú főúton közlekedett személygépkocsijával, Tapolca irányából tartott a 84-res számú főút felé. Haladása során járművével egy jobbra ívelő útkanyarulatban megcsúszott, áttért a szemközti forgalmi sávba, és összeütközött a szemből érkező gépkocsival. A baleset következtében a zalahalápi férfi, valamint a vele utazó három személy, köztük gyermekkorú unokája is megsérült. A másik jármű vezetője, illetve annak két utasa szintén sérüléseket szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a 49 éves sofőr alkoholszondás ellenőrzése során megállapították, hogy szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé. A férfit ezt követően további mintavétel céljából előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség és kiskorú veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.