Ittasan, vezetői engedély nélkül közlekedett - a letenyei rendőrök elfogták

2021. 03. 20., szo - 09:01
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Büntető- és szabálysértési eljárás is indult a 36 éves becsehelyi lakos ellen.

A Letenyei Rendőrőrs járőrei 2021. március 19-én 22 óra 30 perc körül Letenyén, a Csallóköz utcában ellenőriztek egy személyautót, és igazoltatták annak vezetőjét és utasát.

A 36 éves becsehelyi sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, továbbá a férfi a vezetői engedélyét sem tudta átadni a járőröknek, mert azzal nem rendelkezett. A jármű vezetőjét további mintavételre a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították, és a mérési eredmények alapján gyanúsítottként hallgatták ki járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az engedély nélküli vezetés miatt a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek a sofőrrel szemben, a kijárási korlátozás megszegése miatt őt és utasát is helyszíni bírsággal sújtották.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, fokozott kockázatot vállal, és nem csak saját, de mások életét és testi épségét is veszélyezteti.

Kérjük tartsák be a közlekedés szabályait és vezessenek óvatosan!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset szemtanúit keressük

A veszprémi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatnak eljárást egy Szentkirályszabadján történt baleset kapcsán.