Jármű önkényes elvétele Bátonyterenyén

2020. 07. 09., cs - 09:07
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték a büntetőeljárás vizsgálati szakaszát.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 22 éves mátraverebélyi lakos ellen.

A rendőrök Bátonyterenyén, az Ózdi úton 2020. június 27-én 2 óra 40 perckor ellenőriztek egy gépkocsival közlekedő férfit, amelynek során megállapították, hogy a férfi a jármű kulcsait a testvére beleegyezése nélkül vette magához, majd a járművet is így használta. Az intézkedéskor kiderült az is, hogy a férfit a hatóság a járművezetéstől eltiltotta, továbbá nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A hatóság tagjai a férfival szemben az engedély nélküli és eltiltás hatálya alatt vezetés miatt szabálysértési eljárást, míg a járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást is kezdeményeztek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.