Jogtalan elsajátítás és orgazdaság vétsége

2019. 02. 23., szo - 08:10
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyíregyházi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 33 éves nyírtassi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a nő 2018. október 17-én 16 óra körüli időben egy nyíregyházi bevásárlóközpontban lévő padon megtalált és eltulajdonított egy Iphone 7 típusú mobiltelefont. A gyanúsított a bűncselekmény útján szerzett készüléket húszezer forintért és egy másik telefonért cserébe még aznap továbbadta egyik székelyi ismerősének. A 28 éves férfi a telefont végül két nap használat után eladta ötvenezer forintért egy másik székelyi lakosnak.

A 33 éves nő a hivatalos eljárás megindításáról való tudomásszerzést követően önként jelentkezett a rendőrségen, ahol a kapott pénzt és a cseretelefont is átadta a nyomozóknak. A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon őt 2018. november 14-én jogtalan elsajátítás vétsége miatt, a 28 éves székelyi ismerősét pedig orgazdaság vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók az eljárás alatt az Iphone 7 típusú készüléket megtalálták, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának. A gyanúsítottak a büntetőeljárás során szabadlábon védekeztek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.