Jogtalan elsajátítás és orgazdaság vétsége

2019. 02. 23., szo - 08:10
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyíregyházi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 33 éves nyírtassi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a nő 2018. október 17-én 16 óra körüli időben egy nyíregyházi bevásárlóközpontban lévő padon megtalált és eltulajdonított egy Iphone 7 típusú mobiltelefont. A gyanúsított a bűncselekmény útján szerzett készüléket húszezer forintért és egy másik telefonért cserébe még aznap továbbadta egyik székelyi ismerősének. A 28 éves férfi a telefont végül két nap használat után eladta ötvenezer forintért egy másik székelyi lakosnak.

A 33 éves nő a hivatalos eljárás megindításáról való tudomásszerzést követően önként jelentkezett a rendőrségen, ahol a kapott pénzt és a cseretelefont is átadta a nyomozóknak. A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon őt 2018. november 14-én jogtalan elsajátítás vétsége miatt, a 28 éves székelyi ismerősét pedig orgazdaság vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók az eljárás alatt az Iphone 7 típusú készüléket megtalálták, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának. A gyanúsítottak a büntetőeljárás során szabadlábon védekeztek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a biciklitolvaj

Egy napon belül elfogták a rendőrök azt a baksi férfit, aki egy kerékpárt lopott el Szegeden. Kihallgatásán további kilenc kétkerekű eltulajdonítását ismerte be. Lopás miatt kell felelnie.

 

Ismerősét akarta kirabolni

Bántalmazta a sértettet és a pénzét is el akarta venni az a tatabányai férfi, aki ellen befejezték a vizsgálatot.