Kábítószer a szemétben

2018. 01. 31., sze - 12:39
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az esztergomi rendőrök elfogták a szemétben kutató fiatalokat.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 18 éves esztergomi és egy 16 éves algyői lakos ellen.

Az algyői lakos 2018. január 30-án vonattal érkezett Esztergomba. Még a leszállás előtt a nála lévő szemetet a vasúti kocsi hulladéktárolójába dobta. A kollégiumba érve észrevette, hogy a korábban szerzett kábítószert a szeméttel együtt a vonaton kidobta. Az algyői lakos az esztergomi ismerősével együtt ment vissza a vasútállomásra. A kidobott kábítószert a megérkezésük előtt a vasúti kocsik szemeteseinek ürítésekor a takarítók megtalálták és értesítették a rendőröket, akik a megtalált kábítószereket lefoglalták. Az állomásra érve a két fiatal a zsákokba összegyűjtött szemetet kutatta, amikor a rendőrök őket igazoltatták. A fiatalok a rendőröknek azt mondták, hogy egy kidobott bérletet keresnek. Ekkor a rendőrök a lefoglalt kábítószerrel kapcsolatban elszámoltatták őket, a fiatalok beismerték, hogy a kábítószert is keresték. Velük szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is, ezért őket a rendőrkapitányságra előállították.  A kábítószerteszt minkét esetben pozitív eredményt mutatott.  Őket gyanúsítottként kihallgatták.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.

 

Mire jó a korcsolya?

A sporteszközzel négy tárolóhelyiséget tört fel egy férfi; a kőbányai rendőrök másnap elfogták.