Kábítószer-kereskedelem és tiltott teljesítményfokozó szer Tolnán

2019. 06. 12., sze - 08:23
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két tolnai és egy akasztói férfival szemben indítottak kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények elkövetése miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2018. június 13-án délelőtt Tolna belterületén intézkedés alá vontak egy személygépkocsit, és annak vezetőjét. Az ellenőrzés során a rendőrök a 45 éves helyi férfinál kábítószergyanús anyagot találtak.

Ezzel egy időben, ugyancsak Tolnán ellenőriztek egy 32 éves akasztói férfit is, akiről feltételezhető volt, hogy a kábítószergyanús anyagot eladta a tolnai személynek. A rendőrök mindkét férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Az akasztói személyről az eljárás során megállapították, hogy az igazoltatást megelőzően drog befolyása alatt vezette autóját, ezért őt a kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja mellett egyrendbeli közúti járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a tolnai férfitől a kábítószergyanús anyagot lefoglalták és szakértői vizsgálatra küldték. A kirendelt szakértő megállapította, hogy a lefoglalt 50 tasakban levő fehér por kokaint tartalmaz.

Az elfogott tolnai elkövetővel szemben megalapozott gyanú volt arra, hogy egy szintén tolnai 43 éves férfival együtt – annak edzőtermében – tiltott teljesítményfokozó szereket árusítottak. A konditeremben tartott házkutatás alkalmával a rendőrök nagy mennyiségű tiltott teljesítményfokozó szert és Magyarországon nem forgalmazott egészségügyi termékeket foglaltak le.

kép

A rendőrök a 43 éves férfit egyrendbeli tiltott teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett és egyrendbeli egészségügyi termék hamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.  

kép

Az ügyben a kábítószer-kereskedelemmel meggyanúsított 45 éves tolnai férfit tiltott teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett elkövetésével is meggyanúsították.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.   

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam