Kábítószert birtokolt

2018. 11. 09., p - 11:23
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök egy férfit vettek őrizetbe, majd hallgattak ki gyanúsítottként.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság 3 rendbeli kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy mátranováki lakos ellen.

A rendőrök a férfit még 2018. június 6-án egy gépjármű utasaként ellenőrizték Somoskőújfalu belterületén, mely során gyanú merült fel arra, hogy kábítószert fogyasztott. Ezt követően Sz. Rolandot mintavétel céljából a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozás során kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő megállapította, hogy a férfi amfetamin és metamfetamin tartalmú kábítószert fogyasztott.

Ezt követően a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2018. november 8-án 15 óra körül Somoskőújfaluban, a Somosi úton személygépkocsival közlekedő Sz. Rolandot szintén ellenőrizték. Az intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy a férfi kábítószert tart a gépkocsijában. A rendőrök az autó átvizsgálásakor az utastérben egy kozmetikai termék dobozában 9,8 gramm fehér porszerű anyagot, valamint a jármű ajtajának térképtartó zsebében, alufóliába csomagolva 9,2 gramm sárgás-fehér színű kristályos anyagot találtak meg és foglaltak le. A kábítószergyanús anyagokon elvégzett gyorsteszt mindkét esetben kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A nyomozók a férfit elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították és – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság tagjai előterjesztést tesznek az illetékes ügyészségen a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.