Kábítószert birtokolt

2018. 11. 09., p - 11:23
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök egy férfit vettek őrizetbe, majd hallgattak ki gyanúsítottként.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság 3 rendbeli kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy mátranováki lakos ellen.

A rendőrök a férfit még 2018. június 6-án egy gépjármű utasaként ellenőrizték Somoskőújfalu belterületén, mely során gyanú merült fel arra, hogy kábítószert fogyasztott. Ezt követően Sz. Rolandot mintavétel céljából a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozás során kirendelt igazságügyi toxikológus szakértő megállapította, hogy a férfi amfetamin és metamfetamin tartalmú kábítószert fogyasztott.

Ezt követően a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2018. november 8-án 15 óra körül Somoskőújfaluban, a Somosi úton személygépkocsival közlekedő Sz. Rolandot szintén ellenőrizték. Az intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy a férfi kábítószert tart a gépkocsijában. A rendőrök az autó átvizsgálásakor az utastérben egy kozmetikai termék dobozában 9,8 gramm fehér porszerű anyagot, valamint a jármű ajtajának térképtartó zsebében, alufóliába csomagolva 9,2 gramm sárgás-fehér színű kristályos anyagot találtak meg és foglaltak le. A kábítószergyanús anyagokon elvégzett gyorsteszt mindkét esetben kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A nyomozók a férfit elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították és – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság tagjai előterjesztést tesznek az illetékes ügyészségen a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.

 

Iráni határsértő egy horvát kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.