Kamera buktatta le a kameratolvajt

2019. 11. 14., cs - 13:23
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A 33 éves férfi négy kamerát és négy LED-es lámpát is ellopott. A tatai nyomozók a tettest azonosították és gyanúsítottként kihallgatták.

A gyanú szerint a budapesti lakos 2019. szeptember 4-én 2 óra 40 perc körül Bajon, egy oszlopról ellopott két darab rendszámfelismerő kamerát. A férfi a vezetékeket elvágta, majd a berendezéseket hazavitte. A tatai rendőrök a feljelentést követően, a nyomozati cselekmények során adatgyűjtést végeztek és a települések térfigyelő kameráinak felvételeit is elemezték. Így került látótérbe az a 33 éves budapesti lakos, akit a nyomozók november 13-án gyanúsítottként kihallgattak. A férfi, a bűncselekmény elkövetését és további két térfigyelő kamera lopását is beismerte. Az egyiket Tardos, a másik eszközt Süttőről lopta el. A tettes két kamerát eladott és kettőt elajándékozott a cselekményt követően. Ezen kívül azt is elmondta, hogy a balatonboglári Gömbkilátót megvilágító LED-es reflektorok közül négyet elvitt. A Tatai Rendőrkapitányság nyomozói eddig három kamerát megtaláltak és lefoglaltak. A rendőrség, a műszaki cikkeket a sértettek képviselőinek a napokban visszaadják. Az elkövető ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

1

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.