Két csaló, több millió forint kár

2019. 05. 03., p - 09:15
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel száz sértettje van annak a büntetőeljárásnak, amelyet egy férfi és egy nő ellen folytat a Pásztói Rendőrkapitányság.

A Pásztói Rendőrkapitányság 94 rendbeli csalás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 29 éves férfi és 22 éves élettársa ellen.

A nyomozás adatai alapján a bőcsi lakosok 2017. február 12-től 2019. március 5-ig terjedő időszakban több adásvétellel foglalkozó internetes oldalon és közösségi portálon álnevek megadásával úgy hirdettek eladásra különféle termékeket – mobiltelefont, műszaki cikkeket, játékkonzolokat, gyermekjátékokat, ruházati cikket, mesekönyvet és más árucikket -, hogy azokkal nem rendelkeztek. A vevőként jelentkező sértettektől előre kérték a vételár összegének utalását a nő bankszámlájára. Az áru kifizetését követően a férfi és a nő a hirdetést törölte, és a vevők számára elérhetetlenné vált.

A rendőrök országszerte beazonosítottak 93 sértettet, akiknek a gyanúsítottak közel három millió forint kárt okoztak.  

A rendőrök a 29 éves férfit és társát lakóhelyén elfogták, és gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság a férfit őrizetbe vette, és előterjesztést tett az illetékes ügyészségen letartóztatásának indítványozására. A bőcsi nő szabadlábon védekezik.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőket tartóztattak fel a rendőrök

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.