Két határsértőt és két embercsempészt fogtak el a rendőrök Békés megyében

2020. 02. 14., p - 02:58
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Lőkösházán, egy vonatról előállítottak a rendőrök két román állampolgárságú férfit, akik egy nepáli és egy tibeti határsértőt akartak átvinni Magyarországon.

Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárságú férfiakat fogtak el a rendőrök 2020. február 14-én 1 óra 45 perc körül, Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségen, egy Magyarországra érkező vonaton. A román férfiak a nemzetközi vonat egyik hálófülkéjében utaztak. A rendőrök átkutatták a fülkét, és az ágyak alatt egy férfit és egy nőt találtak. A férfi nepáli, a nő pedig tibeti állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök a határsértőket előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Emellett az embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfiakkal szemben büntetőeljárás indul.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forgalomkorlátozás az M7-es autópályán

Egy tehergépjármű műszaki mentése miatt Martonvásár közelében, a Balaton irányába vezető oldalon forgalomkorlátozásra és lassú haladásra számítsanak a gépjárművezetők!