Két határsértőt és két embercsempészt fogtak el a rendőrök Békés megyében

2020. 02. 14., p - 02:58
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Lőkösházán, egy vonatról előállítottak a rendőrök két román állampolgárságú férfit, akik egy nepáli és egy tibeti határsértőt akartak átvinni Magyarországon.

Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárságú férfiakat fogtak el a rendőrök 2020. február 14-én 1 óra 45 perc körül, Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségen, egy Magyarországra érkező vonaton. A román férfiak a nemzetközi vonat egyik hálófülkéjében utaztak. A rendőrök átkutatták a fülkét, és az ágyak alatt egy férfit és egy nőt találtak. A férfi nepáli, a nő pedig tibeti állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök a határsértőket előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Emellett az embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfiakkal szemben büntetőeljárás indul.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. Egy cseh férfi ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.