Két hónap, négy autó

2021. 10. 26., k - 10:20
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A lopások elkövetésével gyanúsítható hevesi fiatalt őrizetbe vették a rendőrök.

A Hevesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette azt a fiatalt, aki a gyanú szerint 2021. augusztus 27. és október 23. között négy személygépkocsit lopott el Hevesen. Közülük egyet rokona segítségével eladott, a másikat rendszám nélkül otthagyta az egyik utcában, és kettőből alkatrészeket szerelt ki. A nyomozók az eljárás során megtalálták és lefoglalták mind a négy autót.

A rendőrök azonosították, majd 2021. október 25-én reggel hevesi tartózkodási helyén elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 14 éves fiút, akit többrendbeli lopás miatt hallgattak ki, továbbá előterjesztést tettek  letartóztatásának indítványozására.

Mindegyik esetnél közös volt, hogy a tulajdonosok a járműveiket nyitott állapotban, az indítókulccsal együtt hagyták a közterületen vagy épp a lakóház udvarán.

Már többször felhívtuk a figyelmet arra, és ismét hangsúlyozzuk, hogy az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében:

  • A saját udvarukon is zárják le az autót, még akkor is, ha csak rövid időre mennek be valahová!
  • Nem célszerű a gépkocsit járó motorral, nyitva elhagyni, még néhány pillanatra sem!
  • Ne hagyjon értéket (indítókulcs, okmányok, pénz, mobiltelefon, stb.) az autójában, különösen ne az utastérben, ahol kívülről is jól lehet látni! Ha viszont mindenképpen ott kell hagynia, akkor zárja a csomagtérbe!
  • Lehetőség szerint biztonságos parkolót válasszon, kerülje az elhagyatott, éjszaka rosszul kivilágított, vagy kivilágítatlan területeket!
  • Lássa el gépkocsiját védelemmel, megbízható riasztó készülékkel!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.