Két kábítószer-kereskedő és négy fogyasztó

2018. 04. 12., cs - 09:04
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A ferencvárosi nyomozók egy nap alatt elfogtak két drogdílert és négy kábítószer-fogyasztót, akiktől 2,98 kilogramm marihuánát foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2018. április 10-én délután Budapest X. kerületében, a Harmat utcában elfogtak egy kábítószer-fogyasztót, akinél 1,2 gramm marihuánát találtak. A rendőrök ezt követően pár utcával arrébb, a lakásán elfogták a 35 éves tököli V. Zoltánt, akitől a férfi korábban a kábítószert vásárolta.

V. Zoltán elfogásakor a lakásban volt még egy férfi, majd a házkutatás közben érkezett egy harmadik is, akik azért mentek, hogy drogot vegyenek. A nyomozók a lakásban 32 gramm marihuánát, a kábítószer csomagolásához használt eszközöket, digitális mérleget és több tízezer forint készpénzt találtak. A ferencvárosi rendőrök a három fogyasztót előállításukat követően kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a nyomozók azonosították azt a férfit is, akitől V. Zoltán a kábítószert rendszeresen beszerezte. A ferencvárosi rendőrök a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályával együttműködve még aznap este egy IX. kerületi bevásárlóközpont környékén elfogták a 30 éves budapesti N. Andreast. A rendőrök a férfi kispesti lakásán, valamint pestszentlőrinci – raktárként használt – házában 47,1 gramm marihuánát, 2,92 gramm fehér kábítószergyanús kristályos port, két mérleget és közel másfél millió forint készpénzt foglaltak le.

A további felderítőmunka eredményeként a rendőrök egy újabb fogyasztót, a 30 éves budapesti N. Balázst is azonosították, akinél a házkutatás során 2,9 kilogramm marihuánát és digitális mérleget találtak. A férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, majd kábítószer birtoklása miatt őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A ferencvárosi nyomozók a két dílert őrizetbe vették és kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam