Kocsilopás Kecskeméten

2019. 12. 03., k - 14:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a helyi férfi a lopott személygépkocsival tankolt, fizetés nélkül távozott, majd elautózott Szegedre.

Gépkocsilopásról érkezett bejelentés a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. december 1-én 17 óra 35 perckor.

A kecskeméti rendőrök megállapították, hogy a bejelentést megelőzően ismeretlen személy eltulajdonított egy, a megyeszékhely belvárosában parkoló Mercedes személygépkocsit. Ezzel az elkövető közel fél millió forint kárt okozott. A beszerzett adatok alapján az egyenruhások elrendelték az ellopott jármű körözését.

A járőrök Szegeden figyeltek fel a keresett autóra, így azt az érvényben lévő körözés alapján – 21 óra 5 perckor – intézkedés alá vonták, és a kocsi 30 éves sofőrjét előállították a helyi rendőrkapitányságra.

Az eljárás során az is kiderült, hogy a gyanúsított a tolvajlás után egy kecskeméti üzemanyagtöltő állomáson tankolt – hozzávetőleg 18.000 forint értékben –, majd fizetés nélkül elhajtott, így a kecskeméti nyomozók kétrendbeli lopással gyanúsítják megalapozottan a helybéli férfit.

A rendőrök a gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Az eltulajdonított gépjárművet visszaadták a tulajdonosnak.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ugrani készült, megmentették

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei mentették meg annak a nőnek az életét, aki egy társasház lépcsőházi ablakában állva, végzetes lépésre szánta el magát.

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök huszonhét főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, két személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.