Külföldi gazdasági társaságokat és magánszemélyeket károsítottak meg

2019. 03. 14., cs - 11:25
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók befejezték annak a hat férfinak az ügyét, akik közel 442 millió forintos pénzmosást követtek el kilenc gazdasági társaság és két magánszemély sérelmére.

A nyomozás adatai szerint a 41 éves budapesti J. Péter és öt társa 2015 szeptembere és 2016 júliusa között kilenc külföldi gazdasági társaságot és két külföldi magánszemélyt károsított meg úgy, hogy feltörték a cégek, illetve magánszemélyek elektronikus levelezését, majd – partnercégként kiadva magukat – arról tájékoztatták őket, hogy megváltozott a bankszámlaszámuk, ezért azt módosítsák, majd az utalásokat a továbbiakban arra küldjék. Az elkövetők a számlájukra beérkezett közel 442 millió forintot készpénzben felvették. A nyomozók a hat férfit azonosították és pénzmosás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

9/48

Az ittas vezetők harmadik „fekete hétvégéje” a Csongrád megyei utakon.

 

Túlsúlyos tréler

A bolgár honosságú járműszerelvényt és annak vezetőjét az M0 autóúton ellenőrizték a szigetszentmiklósi rendőrök.

 

Hamis útlevél

A török férfi a debreceni repülőtéren bukott meg az ellenőrzésen. A nyírábrányi rendőrök elfogták.