Külföldi gazdasági társaságokat és magánszemélyeket károsítottak meg

2019. 03. 14., cs - 11:25
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók befejezték annak a hat férfinak az ügyét, akik közel 442 millió forintos pénzmosást követtek el kilenc gazdasági társaság és két magánszemély sérelmére.

A nyomozás adatai szerint a 41 éves budapesti J. Péter és öt társa 2015 szeptembere és 2016 júliusa között kilenc külföldi gazdasági társaságot és két külföldi magánszemélyt károsított meg úgy, hogy feltörték a cégek, illetve magánszemélyek elektronikus levelezését, majd – partnercégként kiadva magukat – arról tájékoztatták őket, hogy megváltozott a bankszámlaszámuk, ezért azt módosítsák, majd az utalásokat a továbbiakban arra küldjék. Az elkövetők a számlájukra beérkezett közel 442 millió forintot készpénzben felvették. A nyomozók a hat férfit azonosították és pénzmosás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.