Külföldi munkalehetőséget hirdetett interneten

2017. 03. 08., sze - 15:30
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúböszörményi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki 17 embertől csalt ki közel két millió forintot.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 17 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 54 éves férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a férfi interneten hirdetett meg németországi és ausztriai álláslehetőségeket. A gyanúsított telefonos egyeztetést követően azt kérte a sértettektől, hogy utaljanak át pénzt a bankszámlájára ahhoz, hogy a külföldi munkavállaláshoz szükséges dokumentációkat elvégezze. A sértettek a megbeszélt pénzösszegeket átutalták, azonban ezt követően már hiába hívták a hirdetőt nem érték el.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható budapesti G. Bélát, akit otthonából előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. A gyanúsított beismerő vallomást tett.

A nyomozóhatóság a férfival szemben folytatott nyomozást 2017. március 7-én befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Méltányosság

A BRFK soron kívül megszüntette a szabálysértési eljárást.