Lakókörnyezetében árusított bódítószert

2019. 12. 09., h - 15:29
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A vásárosnaményi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. március 27-én Kisvarsányban elfogták H. Cs. 26 éves vásárosnaményi lakost. A megalapozott gyanú szerint a férfi rendszeresen árusított visszatérő ügyfeleinek új pszichoaktív anyagnak minősülő bódítószert Vásárosnamény és Kisvarsány területén. A rendőrök a férfi gépkocsijából és a lakásából is foglaltak le ismeretlen eredetű, kábítószer gyanúját keltő anyagot, amiről a gyanúsított kihallgatása során azt nyilatkozta, hogy csak saját használatra szerezte be.  A nyomozók a 26 éves férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségnél, amit az illetékes bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. Az eljárás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemény alapján a gyanúsítottól lefoglalt anyag új pszichoaktív anyagnak minősül. A férfi szervezetében azonban amfetamint mutattak ki, amely minden megjelenési formájában kábítószernek minősül. A toxikológiai véleményben foglaltak alapján H. Csabát a nyomozók 2019. március 27-én folytatólagos kihallgatás keretén belül csekély mennyiségű kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétségével is meggyanúsították.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.