Lakossági segítséggel fogták el a rablót

2019. 12. 02., h - 11:43
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök őrizetbe vették a 19 éves jánoshalmi gyanúsítottat, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

2019. november 30-án a reggeli órákban egy ismeretlen leszólított egy idős férfit Jánoshalmán, és pénzt kért tőle. A nemleges válasz után ellenkező irányba haladtak tovább, azonban az elkövető visszafordult, és hátulról meglökte a 75 éves sértettet, aki ennek hatására megtántorodott. Ezt kihasználva kezéből kirántotta a szatyrát és a pénztárcáját – amiben készpénz és személyes okmányok voltak –, majd azokkal együtt elmenekült a helyszínről.

Egy helyi férfi figyelt fel a menekülő tettesre. Megszólította a sértettet, aki elmondta mi történt, így azonnal kocsiba ült, és az elkövető után ment. Néhány utcával arrébb feltartóztatta az ismeretlen támadót, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A járőrök 8 óra 5 perckor előállították a 19 éves helybélit. Őt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd rablás bűntette miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

A fiatal férfi menekülés közben eldobálta a megszerzett értékeket. A helyszínen a rendőrök mindent megtaláltak, és visszaadtak a sértettnek.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.