Legyen Ön is olyan, mint Józsi bácsi!

2019. 11. 09., szo - 05:30
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A kapospulai férfi nem hagyta, hogy átverés áldozatává váljon, inkább értesítette a rendőrséget.

Egy 79 éves férfi tett feljelentést a Dombóvári Rendőrkapitányságon, mert a napokban egy ismeretlen felhívta azzal az ürüggyel, hogy az egyik telefontársaság nyereményjátékán egy értékes személygépkocsit nyert. A telefonáló azt is közölte, hogy az autó átvételének az a feltétele, hogy fizessen 400.000 forintot.  Józsi bácsi nem hitt a csalónak, hanem a telefonbeszélgetést követően értesítette a rendőrséget.

Az eset kapcsán a dombóvári rendőrök büntetőeljárást indítottak csalás vétség kísérletének elkövetése miatt. Munkatársaink pedig egy – vagyonvédelmi eszközökből összeállított – ajándékcsomaggal köszönték meg Józsi bácsi szemfülességét.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai arra az esetre, ha valaki hasonló hívást kap:

  • Tegyen fel ellenőrző kérdéseket:
    • „Melyik szolgáltató munkatársaként keresik Önt? Hogy hívják az ügyintézőt, akivel éppen beszél?”
  • Ne hagyja, hogy sürgessék, próbáljon nyugodt maradni!
  • Nyereményjátékokon való nyerés feltétele, hogy arra regisztráljon! Ha ezt Ön nem tette meg korábban, akkor már gyanús kell, hogy legyen a telefonhívás.
  • Egyetlen szolgáltató munkatársa sem kér telefonos egyeztetés után pénzt senkitől.
  • Ne adja meg adatait ismeretleneknek!
  • Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívó számot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.

 

Bíróság elé állhatnak a sorozattolvajok

Befejezte az ügy vizsgálatát a rendőrség, azzal a két férfival és fiatalkorú társukkal szemben, akik több miskolci üzletből loptak el különféle árucikkeket.