Letartóztatásban várja a vádemelést

2020. 03. 29., v - 08:58
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk a Szekszárdi Rendőrkapitányságon indítottak nyomozást állampolgári bejelentés alapján ismeretlen tettes ellen, aki 2020. március 12-ére virradóra a város egyik utcájában parkoló Iveco kisbuszt feltörte, és abból egy mobiltelefont lopott el. A kapitányság illetékességi területén járőröző egyenruhások éberségének, hely- és személyismeretének köszönhetően a nyomozók látókörébe került egy 21 éves helyi lakos, akit előállítottak, és elszámoltattak.

kép

A férfi elismerte a lopást, és további – általa 2020. február és március között elkövetett – gépkocsifeltörésekről is beszélt a nyomozóknak. Az elkövetőnek egyrendbeli lopás bűntett, kétrendbeli lopás vétség és kétrendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A gépkocsifeltörőt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 2020. március 14-e óta letartóztatásban van. A férfi a lopások mellett a járművek megrongálásával is több százezer forintnyi kárt okozott a sértetteknek.

A szekszárdi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben a kerékpártolvaj

A pilisvörösvári rendőrök elfogták azt a 47 éves budapesti férfit, aki az elmúlt időszakban három bringát is elkötött Solymáron.