Lezárt akta: anya és fia fosztotta ki

2020. 11. 28., szo - 07:30
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Három bűncselekmény miatt folytattak nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a főügyészségnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a bajai rendőrök rablás gyanújával őrizetbe vettek egy férfit és az anyját. Az ügyet már a nyomozás kezdeti szakaszában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya vette át.

Az esetet a nyomozók széleskörűen kivizsgálták, és a beszerzett adatok alapján a rablást kifosztássá minősítették át, mivel bebizonyosodott, hogy a szerb férfi nem volt magánál, amikor elvették értékeit. A 22 éves férfi a sértett mobiltelefonját, társa pedig a pénztárcáját vette el. A tárcában a közel 100.000 forint értékű magyar és külföldi pénzen kívül személyes okmányok voltak, így a 39 éves nőt visszaélés okirattal vétségével is gyanúsítják.

A nyomozók kiderítették, hogy az áldozatot csak a férfi ütlegelte, a bántalmazásban anyja nem vett részt. A súlyos fejsérülés kapcsán az igazágügyi orvosszakértő megállapította, hogy akár életveszélyes is lehetett volna, és a súlyosabb sérülés elmaradása csupán a szerencsének köszönhető, az nem az elkövetőn múlott. Ez alapján a nyomozók életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével gyanúsítják megalapozottan a bántalmazó férfit.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottak ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban adták át a főügyészségnek vádemelési javaslattal.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.