Lezárt akta: időseket rabolt és fosztott ki

2019. 05. 27., h - 12:46
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte a 33 éves román férfi ügyében folytatott vizsgálatot.

A nyomozás adatai alapján 2018. március 27-én a kora délutáni órákban egy 34 éves román állampolgár Alsóörs belterületén leszólított egy helyi idős férfit, majd beszélgetést kezdeményezett vele, hogy a bizalmába férkőzzön. Az elkövető elmondta a sértettnek, hogy üzemanyagot szeretne vásárolni, és emiatt készpénzre lenne szüksége, cserébe különböző tárgyakat kínált eladásra. Az idős férfi behívta az idegent a házába, hogy kifizethesse a termékeket, és abba a helyiségbe ment, ahol a megtakarított pénzét tárolta. A sértett felesége gyanúsnak vélte az elkövetőt, ezért a férje után becsukta a helyiség ajtaját, majd elé állt. A román férfi ekkor ellökte az asszonyt az ajtóból, majd a rejtekhelyről elővett dobozban tárolt pénzbe belemarkolva közel százezer forinttal távozott az ingatlanból.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, és 2018. június 20-án budapesti otthonában elfogták. Ezt követően előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók előterjesztést tettek az elkövető letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt. A további nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi a 2018 júniusát megelőző hónapokban - hasonló módszerrel - az ország 6 megyéjére kiterjedően több bűncselekményt is elkövetett. A gyanúsított ellen a balatonfüredi rendőrök egyrendbeli rablás bűntett és kilencrendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.