Lezárt akta: idősektől raboltak

2018. 08. 11., szo - 09:00
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasol a rendőrség két pécsi férfi ellen, akik idős embereket raboltak ki és loptak meg a baranyai megyeszékhelyen.

Rablás, lopás, súlyos testi sértés és közokirattal visszaélés miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 20 és egy 37 éves pécsi férfi ellen, akik ez év tavaszán követtek el bűncselekményeket idős emberek sérelmére Pécsett. A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2018. március 31-én reggel Pécsett, a Székely Bartalan utcában vette el erőszakkal egy asszonytól a kerekes bevásárlótáskáját úgy, hogy a sértett súlyosan megsérült. Pár nappal később, április 7-én este bekopogtak egy idős asszonyhoz, majd amikor a nő ajtót nyitott, egyikük bántalmazta, és az aranygyűrűit, fülbevalóját és a mobiltelefonját is elvette tőle. Az utóbbi esetet követően a rendőrök már másnap elfogták a két férfit, akik gyanúsítotti kihallgatásukon beismerő vallomást tettek.

A két férfival kapcsolatban összesen hatrendbeli jogsértés megalapozott gyanúját tárta fel a rendőrségi vizsgálat.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.